Beschrijving
Senegalese Pindasoep, heerlijk, kruidig en weer eens wat anders! Vol vezels en onverzadigde vetten.
Vezels draagt bij aan een verzadigd gevoel na het eten, een goede spijsvertering en verminderen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker.
Onverzadigd vet past in gezonde voeding en verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. En ook dit helpt bij het verminderen hart-en vaatziekten.
Opwarmen
*vers in de soeppan
Haal het gerecht een dag van te voren uit de vriezer en ontdooi het in de koelkast. Of ontdooi het rustig op sudderstand.
In de pan tot de juiste eettemperatuur
Ingrediënten: rode ui, gember, knoflook, wortels, pinda, koriander, cayennepeper, tomaatpuree, zoete aardappel, groentebouillon, pindakaas, citroensap
Voedingswaarde per liter | adh | ||||
Energie (kcal) | 741,8 | 38,5% | |||
Vet (g) | 46,9 | 67% | |||
Verzadigd vet (g) | 7,6 | 38% | |||
Koolhydraten (g) | 47,1 | 20,2% | |||
Eiwit (g) | 26,9 | 56,4% | |||
Vezels (g) | 12,2 | 42,3% | |||
Zout (g) | 2,9 | 51,7% | |||